Skip to content
Dominar el Embudo de Conversión en el Ecommerce

Dominar el embut de conversió en el comerç electrònic

Entendre i optimitzar l’embut de conversió és crucial per maximitzar les vendes i construir relacions duradores amb els clients. Els termes TOFU, MOFU i BOFU representen les diferents etapes d’aquest embut: la part superior (Top of the Funnel), la part mitjana (Middle of the Funnel) i la part inferior (Bottom of the Funnel). A continuació, explicarem com cada etapa de l’embut de conversió s’aplica al comerç electrònic i quines estratègies són efectives en cada fase.

“Què és l’embut de conversió?”

El embut de conversió és una representació visual del viatge del client des del primer contacte amb la teva marca fins a la conversió final (compra). Entendre aquest viatge i segmentar els teus esforços de màrqueting en TOFU, MOFU i BOFU et permet crear estratègies personalitzades que guien els usuaris al llarg de cada etapa de l’embut.

TOFU: Top of the Funnel

Objectiu: Generar consciència i atreure trànsit.

En l’etapa TOFU, els consumidors estan descobrint la teva marca per primera vegada. Aquí, l’objectiu és captar l’atenció d’una àmplia audiència i atraure trànsit al teu lloc web.

Estratègies TOFU:

 1. Marketing de Continguts: Crea contingut educatiu i atractiu, com ara blogs, infografies i vídeos que resolguin problemes comuns o responguin preguntes freqüents de la teva audiència.
 2. SEO: Optimitza el teu contingut per a motors de cerca per augmentar la visibilitat i atreure trànsit orgànic.
 3. Xarxes Socials: Utilitza les xarxes socials per promocionar el teu contingut i augmentar el reconeixement de marca. Les campanyes publicitàries a les xarxes socials també poden ser efectives.
 4. Publicitat de Pagament per Clic (PPC): Utilitza anuncis de cerca i display per dirigir trànsit rellevant al teu lloc web.

MOFU: Middle of the Funnel

Objectiu: Nutrir i educar als clients potencials.

En l’etapa MOFU, els usuaris ja coneixen la teva marca i estan considerant si els teus productes o serveis poden satisfer les seves necessitats. Aquí, l’objectiu és educar i construir una relació de confiança amb els clients potencials.

Estratègies MOFU:

 1. Marketing per correu electrònic: Utilitza campanyes de marketing per correu electrònic per enviar contingut més profund i personalitzat, com estudis de cas, guies i webinars, que ajudin els clients potencials a entendre millor els teus productes.
 2. Imanes de Leads: Ofereix recursos valuosos a canvi de la informació de contacte dels clients potencials, com ara ebooks, informes tècnics o descomptes exclusius.
 3. Anuncis de Retargeting: Implementa campanyes de retargeting per tornar a captar els visitants que no van convertir en la seva primera visita..
 4. Comparacions i Reseñas: Proporciona contingut que comparin els teus productes amb els de la competència i mostra ressenyes de clients satisfets per construir credibilitat.

BOFU: Bottom of the Funnel

Objectiu: Convertir clients potencials en clients

En l’etapa BOFU, els clients potencials estan preparats per prendre una decisió de compra. Aquí, l’enfocament és facilitar la conversió i proporcionar les últimes peces d’informació necessàries per convèncer el client potencial de que faci la compra.

Estratègies BOFU:

 1. Ofertes i Descomptes: Ofereix promocions i descomptes exclusius per incentivar la compra immediata.
 2. Testimonis i Proves Socials: Mostra testimonis de clients satisfets i utilitza proves socials (avaluacions, valoracions) per construir confiança.
 3. Demostracions i Proves Gratuïtes: Ofereix demostracions de producte o proves gratuïtes per eliminar les barreres a la compra.
 4. Assistència Personalitzada: Proporciona suport en directe o xat en temps real per respondre qualsevol pregunta o preocupació dels clients potencials i guiar-los cap a la compra.
Dominar el Embudo de Conversión en el Ecommerce

Integració de TOFU, MOFU y BOFU

Per a maximitzar l’efectivitat de l’embut de conversió, és crucial que les estratègies TOFU, MOFU i BOFU estiguin ben integrades i coordinades. Utilitza eines d’anàlisi i seguiment per monitorar el comportament dels usuaris al llarg de l’embut i ajusta les teves estratègies en conseqüència. La personalització i l’automatització del màrqueting poden ajudar-te a lliurar el contingut adequat en el moment adequat, millorant l’experiència del client i augmentant les taxes de conversió.

Contacta amb nosaltres per implementar estratègies específiques per a cada fase de l’embut, i guiar els usuaris des del primer contacte fins a la conversió final, augmentant les vendes i la satisfacció del client.

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en linkedin
Compartició en whatsapp
Compartició en email

Fem una video-call?

Fes clic a la nostra agenda de cites online i ens reunirem el dia i l’hora que desitgis, sense cap compromís.

Explica'ns el teu projecte
Informació sobre política de privacitat
Responsable: ADVERTIS GLOBAL SL
Finalitats: Gestionar consultes i informar de serveis i notícies.
Legitimació: Consentiment de l'interessat.
Destinataris: No es cediran les dades a tercers, excepte obligació legal o empreses prestadores de serveis.
Drets: Tens dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets. Per a consultar com exercir els teus drets, sisplau clica a la política de privacitat.
Més informació: Per a consultar la Política de Privacitat, sisplau clica el seu enllaç.
Abrir chat
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?